Oturum İzinleri
Türkiye’de Oturum izinleri veya ıkamet-bu ülke sizi daha uzun bir ikamet süresi için burada kalmaya karar verdik o kadar çok çekti eğer, bir yabancı karşılaşabileceğiniz başka bir kavram. LTA gayrimenkul yatırımlar şirketi size oturma izni alma konusunda yardım sunuyor.
OTURMA İZNİ ALMAK İÇİN TEMEL
Türkiye’de mülkün varlığı veya uzun süreli kiralık mülk-Türkiye’de ikamet için yeterli temel.
Tapu temelinde oturma izni için ilk kez başvurduğunuzda Rusya Federasyonu vatandaşına verilebilir. Mülkün sahibi veya doğrudan akrabaları (karı/koca, ebeveynler ve 18 yaşın altındaki çocuklar) – en fazla 2 yıldır. Bu durumda, özelliğin değeri önemli değildir. Gelecekte, daha uzun süre oturma izninin yanı sıra Türk vatandaşlığı (5 yıl ikamet ettikten sonra) için başvurabilirsiniz.
Tapu sahibinin akrabaları, bir turist oturma iznine güvenebilir.
BİRİNCİL BELGELERİN TESCİLİ İÇİN BELGELER
İkamet izninin ilk kaydı için bir yabancının aşağıdaki belgelere sahip olması gerekir:
* TAPU (dairenin mülkiyet belgesi) veya noter tarafından onaylanmış en az 1 yıllık bir süre için kira sözleşmesi.
* Pasaportun veya belgenin orijinali ve bir kopyası (kimlik, fotoğraf ve herhangi bir işaret hakkında bilgi içeren sayfaların varlığı ile kopyalar).
* Dört fotoğraf (Fotoğraflar son 6 ay içinde beyaz bir arka plana karşı çekilmeli ve alınmalıdır).
* Ülkede ikamet süresi için kalıcı ve yeterli gelir beyanı. (Bir başvuru şeklinde ilan edilir, ofis destekleyici belgeler gerektirebilir).
Sizin için aşağıdaki belgelerin hazırlanmasında yardımcı olacağız:
* Oturma izni başvuru formu.
* Türkiye’de vergi numarası.
* Geçerli sağlık sigortası (sigorta oturma izni temelinde konaklama süresini kapsamalıdır).
DOSYALAMA VE MAKBUZ TARİHİ SÜRECİ
Başvuru formunu başvuru sahibi tarafından çevrimiçi olarak gönderebilirsiniz. Bundan sonra sistem, belgelerin sunulması için toplantı tarihini atar. Toplantının tarihi ve ıkamet’in alındığı tarih bir haftadan birkaç aya kadar değişebilir.
Önemli-oturma izni başvurduktan sonra başvuru sahibi vize rejimini ihlal etmekten korkmadan Türkiye’de yasal olarak kalabilir!
Ikamet kişisel varlığı ve toplantı gerekli değildir uzatırken-oturma izni uzatılması için hazırlanan belgeler posta ile gönderilebilir. Ikamet hazır olduğunda, belirtilen adrese posta ile gönderilecektir.
RUSLAR İÇİN TÜRKİYE’DE OTURMA İZİNLERİ
Rus vatandaşları turizm, özel ya da kısa vadeli iş ziyareti amacıyla Türkiye’yi ziyaret etmek, hem de transit vize ülkede kalma süresi ise, gerekli değildir
Anya 60 günü geçmez. Aynı zamanda, Türk Cumhuriyeti topraklarına giren bir yabancının yabancı bir pasaportu, izin verilen vizesiz kalış süresinin sona erme tarihinden itibaren en az 60 gün boyunca geçerli olmalıdır. (Başka bir deyişle, giriş sırasında, bir Rus vatandaşının yabancı pasaportu en az 120 gün boyunca geçerli olmalıdır).
Daha uzun bir ziyaret planlıyorsanız, vize önceden verilmelidir. Bunu Moskova’daki Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği konsolosluk bölümünde veya St. Petersburg ve Kazan’daki konsolosluklarda yapabilirsiniz.
Türkiye’de toplam konaklama süresi altı ay içinde 90 günden fazla olmayabilir.
Önemli! Son zamanlarda, medya periyodik olarak Türk sınır hizmetinin ülkeye Rusya Federasyonu vatandaşlarına girmeyi reddettiğini bildiriyor. Uygulamada, girişin reddedilmesi, daha önce olduğu gibi, çok nadirdir. Kural olarak, çünkü önceki girişlerde Türkiye yasasının ihlalleri. (Burada ülkede kalış süresinin fazlalığını ve yasadışı istihdamı içermelidir).
BDT ÜLKELERİ VATANDAŞLARI İÇİN TÜRKİYE’YE GİRİŞ
Eski SSCB’nin farklı cumhuriyetlerinden gelen turistlerle ilgili olarak Türk makamlarının gereklerinin değişebileceği akılda tutulmalıdır:
Azerbaycan, Kazakistan, Tacikistan, Türkmenistan ve Özbekistan vatandaşları 30 güne kadar vizesiz Türkiye’de kalabilirler.
Ermenistan ve Moldova vatandaşları (kişi başına konaklama günde 30 $ hesaplanmasından yeterli mali araçların kanıtı sağlamalıdır). Web sitesinde önceden bir e-vize vermek gereklidir www.evisa.gov.tr/en. E-vizeye sahip olmayan kişiler ülkeye giremez. 1 aya kadar kalın;
Gürcistan vatandaşları 90 güne kadar vizesiz Türkiye’de kalabilirler.
Seyahatten önce Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı ve E-vize web sitelerinde bilgi almanızı öneririz.
KUZEY KIBRIS’TAN TÜRKİYE’YE GİRİŞ (KKTC)
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti resmen Türkiye’den ayrı bir devlettir. Orada topraklarından Türkiye’ye girişte olağan pasaport ve gümrük kontrolü var. Gelenler sınır kontrolünde giriş pulları elde etmek gerekir.
TÜRKİYE’DE KONAKLAMA SÜRESİNİN AŞILMASI
Türkiye’de kalış süresinin aşılması için kalkışta 15 gün boyunca iyi bir sebep olmadığı için polis para cezası talep edecektir.
Yasadışı kalış süresi 15 günü aşarsa, ülkeyi terk ederken, bir turist cezayı ödemek zorundadır. Bir ay süreyle ülkeye girişi de yasak ayarlı olabilir.
Para cezasını ödemeyi reddetmesi durumunda, turist beş yıl boyunca Türkiye’yi ziyaret etmekten kaçınılacaktır.
Tabii ki, her bir durum ve gerekli belge seti. Yani en iyi kendi alanında uzmanlara çevirmek. Bu durumda Türkiye’de oturma izinleri alıp almamanız konusunda endişelenmemelisiniz.